36 Week +

Hii nak tanya, kalau kita rasa baby gerak berpusing gitu tapi tak kicking mcm selalu tu kita kira gerak baby tak? Untuk count gerakan baby atleast 10 gerakan tu? Skrg dah 36w+#firstbaby

2 Các câu trả lời

dah nama pon kicking bukan movement. so baby bergerak ke berpusing ke berenang sekali pon tetap x kira la sis. yg kira hanya kicking iaitu tendangan.

1y trước

nurse xnak pergerakkan. nurse kk nak tendangan. bukan pergerakkan. tendangan yg kuat atau tendangan yg byk kali. kalau tendangan yg slow 1 kali ketuk pon nurse xnak miss. sye dh tye masa mengandung hari tu. x kira tendangan guna kaki ke siku. kalau baby berpusing pon dia xnak kalau xde tendangan dari siku atau kaki.