Selesma msa mngandung

Helooo sya 1st mom..xtw mcm mna Sya slesmaaa 2hari sda.. Ptut ka sya beli ubat d farmasi atau p klinik. #seriusnanya

3 Các câu trả lời

Sy dah 30week start batuk selesema sebulan lebih.doc bagi ubat selesema/gatal dan pecah kahak.Apa2x pun refer dgn kk/hospital.jgn beli ubat difarmasi.kalau tak sembuh sampai hingus tu jadi pekat kuning dan hidung dua2x tersumbat pergi je hospital balik.doc akan refer klinik pakar ENT.Sy kena refer sebab ada jangkitan kuman bila scope dalam hidung baru nampak.Doc akan cuci/sedut dalam hidung kalau hingus terlalu banyak.Saluran hidung akan jadi sempit bila mommy mengandung dan akan jadi lagi worse selesema yang tak sembuh2x.Kena kerap bersihkan hidung dgn air garam(sodium)tu boleh beli difarmasi dan buat sekerap yang boleh untuk cuci saluran hidung 2belah supaya takde virus/bakteria dalam tu.

Xblh,,ibu hamil hanye blh mkn paracetamol yg hosp jer,dos rendah..sy 33w seminggu batuk selsema,ubat tu je sy mkn,

pi klinik ya.