hb low

Hb saya low 9.5.. Doc bg ubt zincofer,tp lps sy makan ubat tu jd pening & mual. Appointment doc bulan dpn,boleh ke saya tukar obimin sementara waktu ni.

25 Các câu trả lời

Ubat tu memang macam tu sis kalau makan.. sy dulu beklinik di swasta 1 ja ubat di bagi.. then sy tukar pigi klinik kerajaan baru ubat sy bgs..

Sy dh cuba petua yg kwn2 bg dlm apps ni..mkn ubat masa nk tido dgn air sunquick tanpa gula suam..mmg jadi..cubalh..

bleh sis.. tkr je ikut mane yg serasi.. iron pntg sgt.. nk kene biar serap.. klu muntah2, tkt xserap iron tu, nnt xelok

obimin atau zincofer sama jg kesanya klu mkn mual2..kne mkn dgn air sunquick atau buah oren. cnfrm xmual dah.

Blh tkr x pyoh tgu bln dpn ckp je dkt doktor x blh mkn ubt zincofer.. Sy pn mkn ubt obimin hb pn ok sgt

Try makan ubat dengan Oren sunquick. Makan waktu malam masa nak tido. Lepas² makan tu terus tido.

Try maltofer.. ataupon ganillia.. tapi ganillia ni ad kat klnk pkar tertentu je.. cuba cri kat fb

Boleh bgtau nurse sis klu ada masalah utk mkn zincofer tu. Ada alternatif lain yg nurse akan bg

Sy pn mkn zincofer sis. Mkn sebelum tido lps mkn tu sy mkn buah orange. Hb jadi cantik.. ❣

HB sy pn low jgk.ibu2 ada cdangan dak untk naikkn HB.

5y trước

sy xmkn ubt pn.. sy mkn seafood jerr..