Cycst dlm rahim ?

Haritu sy buat scan ultrasound dekat rahim pastu doc kata ada cycst. Maksudnya tu cycst dlm rahim ke? Atau ovarian cysts? 2 mggu sebelum tuu ada jgk buat scan sbb ada spotting lps 1 mggu habis period tp masa tuu belum ada cycst cuma dinding rahim menebal.

1 Trả lời

Saya pernah terbaca kalau dalam rahim tu bukan cyst. Tapi fibroid. Entah baca kat mana lupa. Tapi kalau dr kata ada cyst, rasanya kat ovary tu. Sebab kalau buat ultrasound memang dr akan tengok sekali ovary kiri & kanan. Sis tak tanya dr ke? Kalau saya, saya tanya 😊

1y trước

ya cyst boleh mengecut . mcm saya hritu detect ada cyst masa kandungan 12week . tapi doc cakap takpe , cyst ni tk ganggu baby pun . kadang dia support pregnancy . nanti makin lama dia akan mengecil n hilang sendiri