Scan Baby First Mom

harini scan baby genap 35minggu5hari and berat baby cuma 1915 ja . normal ka berat baby tu ? and doc ckp baby kecik , and minggu depan kena scan balik baby nak tgk berat baby naik ke tidak . kalau tak naik , doc ckp kna induce kna paksa besalin awal .Lagipun kepala baby dah dkt bawah . ada ka cara nak kasi tambah berat baby dlm 1 minggu ni sblom scan?? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

2 Các câu trả lời

ha'a kecik sikit, patut 34 minggu dah 2kg++.. try makan benda manis banyak2 seminggu ni, biasanya baby terlebih gula cepat besar..

2y trước

insyaAllah boleh naik lagi tu.. ada perkembangan, mungkin mmg orangnya keluar nanti kecik molek, bukan kecik yg tak sihat.. 😊 kalau berat tu stagnant lagi risau.. awak happy makan sedap2 k, baby bagi peluang mama makan macam2 ni..

awak try makan makanan berkhasiat or minum susu anmum tgok, kot naik ke.