Kandungan 30week kepala baby kecil 2minggu

Harini scan 5D kandungan 30week tgh syok2 tgk bby tiba doktor ukur kepala bby doktor pun bgi tau ukuran kepala bby kecil tiba rasa risau dan sedih doktor cakap kecil dari usia kandunga 30week beza 2minggu ada ke mommy2 yang alami mcm sya apa patut saya buat eh???

5 Các câu trả lời

Sama dengan sy sis , tp sy dh d referkn ke hospital untk Dr pakar pantau , Dr ckp maybe ada kelainan kromoson atau pn jangkitan kuman , lepas ank kluar Dr nk ambil sample darah untuk cek bby ada jngkitan kuman or x ,& kmngkinan besar Dr akn sruh berank dlm37week.🥲 risau sgt . Skg pn dh sngsra kna dtg hospital dn klinik 2 mnggu sekali sebb kndungan pn dh 32 weeks now

anak sy dr perut smpi setahun mmg ukur lilit kepala kecik(kena tulis merah)dah jumpa doc dia normal ja.xde symptom microcephaly.ukur lilit kepala kecik, tp otak dia masih ukuran normal.masuk 1y3m baru ni ukur lilit dah atas pagar.development ank sy ni pun lg ok dr anak2 lain.

2y trước

Alhamdullilah harap ank sya pun sehat doakan ye

sy pulak . kepala dgn perut baby besar 2mgu usia kandungan.. 3kali scan dh . result tetap sama .. 6hb repeat scan plak . pakar nak tgk .. berat bby pun 2.4kg .. bru 32w time tuh . doc kata risiko jgk .. hmm takut jgk sy pun . hrap bby baik² je ..

awak scan kt swasta ke? dyorg ade wat refer letter or suruh awak follow up dgn Dr kk x? slalu klu ade msalah dyorg suruh refer Dr kk.. x pun nant next appoinment kk, awak bgtw nurse/ Dr.. Nant dyorg akn check n klu ade prob, dyorg akn refer pakar..

2y trước

Tula sya smpai x tenang pk hrap ok2 jela next scan nnt

Sis baby awak mcm mana skrg???