URI

Harini scan 28weeks nak tengok keadaan bby. Lepas doktor scan, cakap size bby okay. Bby aktif. Kuat menendang pula tu? lepastu scan uri. Doktor kata uri dekat bawah. Saya macam blur? Apa uri kat bawah. Sebab firstime kan hahaha. Doktor panggil doktor satu lagi. Diorg cakap uri saya dekat dengan bawah. Saya masih blur. Cuma doktor cakap takpelah saya adjust appoinment awak dgn doktor pakar saya ya. Ada ke mommy2 yg kat dalam ni sama kes dengan saya? Effect sangat ke kalau uri kat bawah? Atau any suggest supaya saya lebih berhati hati?

URI
49 Các câu trả lời

sama sy mula2 PP type 4..lps 2mgu dtg scan semula dh berubah ke PP type 2..2 mgu lg kena scan lg kalau still kt bwh gak kena tahan trus smpi bersalin.. lani dh 33 mgu. Doakan sy..

Uri bahaya klu dkt bawah. Sbb baby takkan dpt keluar dulu sbb ada uri d bawah. Dan boleh kena operation. Ada bahaya lain jga. Tapi Inn Shaa Allah uri baby akan naik ke atas.

.ye, saya sekarang 30 minggu uri kat bawah type 3..harap2 uri tu naik..tunggu next appointment 32 & 34 minggu, andai kata masih kat bawah..kena bersalin czer, 13/3/2020 ni..

5y trước

semoga dipermudahkan urusan sis. harap2 uri naik ke atas balik. insya Allah

Sme mcm sye sis, 30.1 nie baru msuk 35 weeks kena jumpa pakar O&G, harap2 ade keajaiban Yang Allah bg utk semua mummy yg mngalami mslh uri di bawah

InsyaAllah sis, uri akn naik, doa byk2x sbb saiz baby ok kn, biasanya if you get caught on placenta previa (uri mmg tak naik),size baby akn kecik sedikit.

Sy scan baru2 ni..doktor ckp uri dkt atas..sy xpham...sy scan 30w..doktor ckp ok. Sy pun ok laa..sbb first pregnant..xphm sgt..bila bca ni bru phm

Sama ngn saya ritu tp jgn risau, selalunya uri akan beralih naik atas menjelang nak bersalin. Doc akan sentiasa pantau tgk keadaan uri kita.

Uri kat bawah kena ati2 sikit tkut pndrahan...jgn buat kerja berat lg 1 klau boleh kena elakkan bersama suami tkut nt turun darah...tc🤗

uri kt bwh yg bahaya.. nape awak xtnya dgn Dr masatu? Apa kesan bila uri kt bwh. Awak tnya Dr lg better masatu sebb Dr akan terang lebih lanjut..

5y trước

Doktor cuma cakap uri saya dah dekat dengan bawah. Dia sendiri pun risau. Dia buatkan appoinment saya utk jumpa pakar next week. Before this uri memang kat atas. Minggu ni scan terkejut saya uri kat bawah

Saya masa anak pertama doc kata uri di abwah juga. Tapi inshaaAllah okay. Nnti akan beralih. Melainkan kalu ada pendarahan tu baru bahaya