19 MINGGU 6 HARI HARINI NORMAL KE RASA SEMBELIT?

Harini saya 19minggu 6 hari.. Normal ke kalau ada rasa sembelit? Sbb dh bape hari susah sikit nak membuang lepastu mengeras.. Tapi bila baby ada kick saya lega sikit sbb ada respons.. Ada solution tak nak bagi lawas perut ni..

4 Các câu trả lời

kwn2 yg sembelit.. amalkan mkn buah dlu bru mkn nasi yaa.. sy pn semblit dlu tpi lpas amal mkn buah dlu Alhmdulillah.. mudah jaa suda nakk mmbuang 💛

2y trước

okay baikk terima kasihh yaa

sembelit tu normal. sbb kita makan ubat tambah darah. nak kurangkan tu kena makan buah, sayur hijau & byk minum air putih.

2y trước

sbb effect ubat tambah darah juga yaa.. baru tahu.. okay baikk mmg sekarang makan buah, syur hijau dan bnyak kan air suam.

sy tngah alami sembelit ni 😢😢

makan sunsweet prune tu. sgt membantu saya

2y trước

yeke sis okay baik nnti saya try makan tuu.. terima kasih yaa