Baby besar

Hi. Hari tu saya checkup kk. Doc scan baby katanya baby besar. Saya 34w , berat baby 2.75kg. ramai kata kalau baby besar, kemungkinan akan bersalin awal dan akan kena czer. Boleh percaya ke anggaran berat baby yg kita dapat dari scan tu? Saya still tak boleh nak percaya sbb 2.75kg tu berat utk baby yg dah nak lahir dah 😂 #firstmomfirstbaby

1 Trả lời

tak tentu juga. kawan sy anak dia 3.3kg bersalin normal je. tu anggaran. mungkin lg kecil, mungkin besar. lg 3-4w je nak matang baby utk deliver, so mungkin naik pun lg sikit je. positif je ok?