6 week keluar darah selepas bersama dengan suami

Hari sabtu malam saya ada bersama suami pagi ahad ada keluar darah dekat pad tapi tak rasa sakit...saya hamil 6 week..ada tak ibu2 pernah mengalaminya..

5 Các câu trả lời

Saya turun darah jugak lepas bersama masa 6 wks, terus pi hospital.. Scan semua ok.. Doktor bagi appointment jumpa pakar untuk repeat scan masa 7 wks, doktor pesan klau ada darah lg terus pi hospital.. Pantang dlu brsama suami smpai tarikh appointment.. Alhamdulillah msa appt, dh nmpak heartbeat baby masa tu.. Doktor pn ckap ok utk brsama suami sbb darah x brterusan.. Klau brterusan, hentikan dlu, bnyakkan baring (bed rest), jgn bnyak jlan atau buat keja rumah, jgn angkat berat2.. Semoga semuanya ok 🤗

1y trước

saya still darahnya tapi tak banyak sikit je...tapi kena keja tak boleh nak rehat....hari tu pegi hospital pon dapat MC 1 hari je

Kalau macamtu awak kena elakkan bersama dulu. Saya Awal trimester memang ada bersama 1 atau 2 kali seminggu tapi tak ada keluar darah jadi saya teruskan je. Atas body masing2. Awak mungkin fragile ni. Jadi elakkan dulu ya

Utk 1st trimester ni kalau boleh elakkan dulu bersama suami. Kalau boleh jgn kerap. Bagi kandungan betul2 kuat dan ibu betul2 yakin utk bersama bru lah teruskan.

Stop bersama suami and monitor if ada darah lagi atau tak. Terus pergi hospital je kalau boleh sbb bleeding masa pregnant tak normal.

1y trước

Jgn makan ubat stop darah, awak pregnant kan. So doctor dh cakap okay, insyaAllah okay. Banyakkan bed rest okayy :)

stop dlu sis,,,sy pernah alami..

1y trước

sy turun darah berlarutan Smpai 2minggu,,,lepastu keguguran🥺