Pernah dengar tentang Bio-chemical pregnancy/miscarriage?

Hamil bio-kimia. I baru tahu dengan term ni. Lewat period beberapa hari, kemudian periksa UPT, positif. Keesokannya atau beberapa hari kemudian, seperti period sedikit dan bila check upt semula, negatif. Dua kemungkinan. 1. False Pregnancy 2. Bio-chemical miscarriage. Ramai org taktahu yg mereka sebenarnya mengandung bio kimia. Tak period dan tak check upt. After one/2 weeks period. So kita anggap itu period biasa. Some people, lewat period, check, UPT positive tapi sedikit samar. Dan tiba2 setelah beberapa hari, upt kembali negatif dan kita dtg haid. Ingin sy dapatkan penjelasan, utk kehamilan/keguguran bio-kimia ni bahaya tak? Sbb mostly ibu taktahu dia pregnant dan tak berpantang apa pun. Atau it’s normal and it’s okay tak berpantang sbb penempelan baruuuu sgt nak berlaku dan tak jadi. Boleh berikan pandangan anda? Kalau boleh ug ilmiah sikit la ya 😊 terima kasih.

1 Trả lời

Di trimester awal kehamilan merupakan masa-masa kritis di mana janin baru saja menempel pada dinding rahim. Proses tersebut dinamakan proses implantasi. Berhubungan seksual saat awal hamil dikhawatirkan dapat mengganggu proses implantasi tersebut dan mungkin menyebabkan kandungan tidak menjadi

2y trước

Rasanya puan jawab utk soalan/issue lain kot 😊