normal ke taknampak babybump on 20weeks?

haiii. nak tanya, normal ke if perut kecik tapi kandungan dah 20weeks? kalau check up semua oke je, berat saya maintain 45kg dari check up pertama sampai skrg. tapi saya kuat makannnn. terasa je baby aktif dalam perut. kadang duduk lama pun dah mengah and sakit bontot walaupum perut takbesar😂 normal ke? ada tips untuk naikkan berat badan tak? #firstbaby #firstmom

1 Trả lời

kalau masa checkup dr kata baby normal tak perlu risau apa. saya 37w berat 47kg. org pun dok kata perut kecik. baby Alhamdulillah keluar sihat je. cepat je saya slim balik baru la semua dok sibuk tanya pulak apa tips 🫢 berat naik sgt nanti susah turun 🤣

2y trước

faham. dulu saya pun rasa camtu. makan apa pun berat takmau naik. tapi doktor saya mmg ada kata, asalkan baby membesar elok tiap kali scan, berat kita tu tak perlu risau sgt. makan je apa yg berkhasiat