Tips nak kasi anak berselera makan

Haiii momy².. nak mintak tips sikit untuk bagi anak berselera makan.. Anak saya 1 tahun 7 bulan, dia masih lagi menyusu badan.. tapi bila saya bagi makan nasi dgn telur macam tu, mesti dia makan sikit je.. buah pun dia tk suka, macam mana ye..

2 Các câu trả lời

sye andaikn anak sis mcm anak sye.. mkn sikit tp kerap.. kne bykkn menu.. slalunye sye bg anak mkn nsi 2x sehari.. tp klu mula2 pun dye da x nak nsi.. sye akan tukar menu lain.. pasta ke.. lempeng ke.. cucur bawang ke.. menu2 yg simple gne bahan2 yg ade kt umah.. kdg2 roti.. bskut.. asalkn mkn.. bdk umur2 nie byk main jd kne pndai pilih timing utk bg mkn.. klu anak x nak buah, bley buat jus, letak je dlm botol air anak.. smbil2 main nant offer air kt anak..

Pelbagaikan menu untuk anak. Buat messy eating