Breast keluar cecair wrna kuning x sure susu atau apa?

Haii, saya nk tnye skit mommy smua, saya hamil 23 week n baru ni breast saya ada keluar cecair tp saya xdak ada rasa sakit atau apa2x pulak.. die Mula bila saya perasan ada macam kering dekat hujung nipple tu n then Sya lap dengan kain n air suam, lepas yg kering tu saya bersihkan, lepas tu ada keluar cecair Mula wrna kuning mcm nanah tu tp bila saya check breast saya xdak sakit tapi ada macam bintik2x Jak keliling ‘aerola' tu.. tp yg tu memang ada dri dlu so say xdak pelik pun sbb nurse kk pun kata okey.. tapi persoalan yg buat saya gementar kenapa tetiba keluar cecair tu sebab lepas lap saya tekan die masih ada keluar tapi x bnyk dh .. terima kasih #firstbaby #1stimemom

2 Các câu trả lời

Haii.. Owhh yg tu kolostrum, susu pertama yang bagus utk baby.. Mksudnya susu dah ada tu.. Sstgh mommy, lpas bersalin baru ada keluar susu. Sstgh mommy, sblm bersalin pn dah keluar.. So dont worry ye mommy

normal sis. . susu secara semulajadi terhasil sejak kandungan 4 bulan 😊. . just keep on cleaning yours nipple so nanti tidak la tersumbat. . ☺