9month

Haii nak tanya , anak sy nak masuk 9 bulan , masih tak merangkak lagi , tp klau dduk boleh , itu pun sy kena dduk kan . Atau kemungkinan sebab walker n dukung selalu yea ? ,normal ke klau baby taknak merangkak

1 Trả lời

Ok je kalau boleh ddk tanpa support. Kdg2 ada slow sikit, lain budak lain perkembangan. Walker x digalakkan biar dia develop perkembangan motor sendiri. Ni sbb dia jln dgn pertolongan alat. Boleh rujuk malaysia pediatric protocol pasal milestone baby ni