Muntah dan Loya ?

haii mommy, nak tanya ada yang masih loya dan muntah² lagi ke walaupun dah week 16 dan 17 ?#seriusnanya #ingintahu #firstmom #pleasehelp

8 Các câu trả lời

saya dlu masa first pregnancy, baby girl, mmg jenis muntah kerap. makan apa pun muntah, roti je masa tu tak muntah. air masak pun saya tak boleh telan, walaupun dh cuba campur limau sikit ke apa sampai end of 2nd trimester sy lalui. masuk 3rd trimester baru ok. makan juga walaupun tak lalu nak makan risau muntah ke apa, fikir baby je masa tu. semoga sis kuat dan dipermudahkan segala urusan ❤️

Saya 😆 sekarang dah 18w muntah dah tak Tapi loya Masih ada. Muntah bila takcukup tido je. Makan memilih. Makan kena sikit tapi kerap. Bau pun ada certain takboleh bau. Tapi a lot better la dari 1st tri dulu lagi terasa azabnya 🤣

Itu normal sis,pembawaan yg kita ni tgh preggy.Sy dlu on off loya/munth2 ,kandungan dh msuk 27 weeks pn,sy ada munth biasa/munth angin.Tp klau rsa xsedap/xsehat sbb sllu munth msa preggy,sis blh bgitau dgn nurse sis ye.🫶🏻

saya dah 21minggu 3hari pon still muntah2 sis tapi makin kurang la tak sekerap awal pregnant. yang penting jangan skip makan supaya badan ada tenaga

Ya sy dh msok 16w pon masih muntah2. awal2 mngandong dlu lg terok. skang pon muntah lagi. dgn pening kepala xbleh bwk bincang 🥲

ada...saya 18 minggu skrg...masih muntah n loya tapi on Off...

Saya masih loya tp tak teruk 1 trimester haritu. Now dah 18w.

Ye smpai bersalin