Konfiussssss

Haii ibu² .. Saya nak tanya.. Saya sejenis period x teratur.. Last period bulan 10 haritu.. 2 bulan x datang period ni normal la bagi saya sebab saya Ada masalah ni dari form 3 .. Dah ada anak sorang.. Saya nak tanya.. 2 3 hari ni saya x sedap badan.. Saya test Alhamdulillah positive.. Tapi saya nak tanya la.. Agak² kandungan saya ni baru jadi ke dah jadi masa last period bulan 10 hari tu.. Tolong jawab yee ibu² 😍😍#seriusnanya #ingintahu

4 Các câu trả lời

puan anggap je puan start pregnant bulan 11. jadi kandungan puan skrg mungkin dlm 8weeks ++ @ 8 weeks tepat.scan dulu la puan.makin awal scan makin betul bacaan tarikh dia.jgn tangguh². sebab utk org period tak regular ni, tarikh suburnya tak sama dgn org yg subur hari ke-14 tu..huhu..saya pun period tak teratur..saya plak last period bulan 9. jadi saya anggap je bulan 10 =dah 4 minggu. bulan 11= dah 8 minggu. bulan 12 dah 12 minggu. bila scan, dah 13 minggu.okay la kan..tak lari jauh dari jangkaan. 😃

hurm sush juga tu nk agak tu ..hurmm ...sy rs better puan pergi klnik mintk doc scan .nnti dr situ puan blh tw dh brp week usia kandungan puan .ataupun puan try lg skali chck upt..try bli yg clear blue..dkt situ dia akan appear brp week..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

2y trước

most welcome 🤗...tahniah puan.. jg dri bebaik k😉✌🏻

Untuk period yg x regular nak tahu berapa weeks kena scan x boleh kira ikut tarilh last period..

scan baru tahu,