kontraksi bersalin

haii ibu ibu, nak tanya. Saya dah nak masuk 8 bulan & first mom. Rasa contraction mcmmana ya? sebab kadang2 ari-ari ni tiba2 sakit berapa saat lepastu hilang. Tu rasa contraction ke?

4 Các câu trả lời

Rasa contraction macam sengugut tapi 10X ganda. Sakit dia makin lama makin kuat. tapi Maybe tu brixton hicks, sis dw contraction tracker. Setiap kali dtg sakit tu set timer, bila hilang press stop. kalau rasa tu makin lama makin sakit dan dia hilang, pastu kerap. Gi hosp terus check

contraction tu sakit dia makin lama makin kerap... sakit bahagian bawah perut tu... terasa baby dah turun sikit... nak baring pun x selesa.... paling ketwra tulang belikat mcm nak tcabut.. hahaha bukan nak takutkn ya.. lain org lain yg dia rasa

Sy pun bru nak msuk 8bln.. haritu 2-3hari brjalan non stop g shopping cri brg baby, tba2 lps 3hri tu prut sakit n mngeras.. g check up jmpa dr cek ctg.. ade contraction 10min sekali🥲

Rasa macam senggugut 😅