Checkup klinik kesihatan

Hai. tadi saya checkup di KK. harini jumpa doc. doc scan utk 37weeks. masa scan, doc detect kaki baby tidak mengikut minggu dia. means, yg lain mcm tangan semua 38weeks gitu. tpi kaki dia 34weeks. doc ckp kaki nya mcm pendek sikit. masa scan tuh, doc susah nak cari kaki dia jugak, sbb posisi baby macam terlungkup gitu. kaki dia macam terkepit and baby dah besar kata doc. minggu depan repeat scan lagi, nak pastikan betul ke tak. sebelum ni, saya buat detail scan 2 kali. 18 weeks & 28weeks. dua² kali sono ckp baby semua normal. takde apa² yg abnormal. lepas scan tadie, saya mcm down sikit. sy ttc 7 tahun. sedih, tapi nak keep positive. tapii mcm tak boleh nak positive. hati sedih. mcm² fikir. boleh ke nak kata² semangat mommy² dalam nih. #firstbaby #firstmom

7 Các câu trả lời

Hi sis .awak sama dgn saya .saya 36weeks 2hri .scan hri isnin doc kk cakap berat anak kurang .lepastu kaki kcik perut kecik tk sama ukuran minggu ,ukuran kepala okay ..saya down n sedih sgt2 sampai doc kk sruh refer hospital pakar selayang . Bila scan doc pakar ckp okay normal . Saya scan dgn sono pun doc ckp okay tkde yg abnormal .. Saya kena admit la doc nk pantau n doc pakar tgok saya sedih kecewa .. Tkpe sis doa banyak2 InshaAllah baby kita2 sihat sempurna cukup sifat ❤️

1y trước

saya baru balik dari pakar semalam. semalam repeat scan kt kk. n doc pun still detect benda sama & jumpa fluid kt abdomen kiri baby. terus doc buat surat suh refer pakar. doc suh siap² semua takut kena warded & bersalin awal. sampai je pakar, alhamdulillah. semua okayy. 🤲🤲🥹🥹 . scan pun kejap ajaaa. terus boleh balik.

Hai,saya pun ada masalah sama tapi part sukatan kepala baby,doktor kata sukatan lebih besar dari umur dalam carta. 2 kali refer to GH,memang rasa down sesangat. Tapi paling last doktor scan,kata sukatan taklah telampau banyak bezanya, kira masih dapat diterima pakai. Kita doakan yang baik2 je. Insya Allah...

Awk sama macam sy sis.. smlm checkup kat kk doktor pakar scan n susah cari kaki baby. Sampai 3org doktor scan 😂 Dia kata kaki baby pendek sikit tapi normal. Jangan risau. Doa yang baik2 je. InshaAllah.. btw sy dah 38w5d. Masih takde tanda2 nak bersalin lagi. Doakan sy juga ya sis.. 😊

insyaAllah takde apa² sis.sbb klu ad mslh awal lgi dah kesan.lg pun mesin klinik ksihatan lain kan dgn klinik swasta.sy tdi pun scan kk utk 37w, doc susah cari panjang kaki sbb dia nyorok jgk.sbb dh mggu terakhir ni dia mmg dh tk brpa nak muat 😂

think positif je sis..sy skrg 37w..rasanya ad 3-4kaki scan sbb perut baby kecik..yg lain ok..cuma doc pesan pemakanan jg..biar ad perkembangn drpd maintain..kalau berat bby pdn dgn umur kandungan insya Allah ok..

Blh buat growth scan di klinik lain.. second opinion org kata..

Scan je lagi sekali kt klinik lain. Kdg doc salah