ujian apakah ini

hai sy bru abis berpantang, dlm msa pantang sy slalu rsa lost, menangis bila xbole handle bby nangis, dgn luka caesar yg buat sy rsa susah dh kendalikan bby mula2 tu. nasib ada fmly yg tlg sy tgk2 bby. tpi bila dh balek stay berdua ngn husband, prsaan tu dtg balik. sy jadi stress ngn kja2 rumah, handle ank kcik lagi, kjap2 sy nangis kjap2 ok. bila husband tgk keadaan sy cmni dia kta sy xlyk jadi ibu, xlyk handle budak kcik, utk apa sy mnx Allah bgi zuriat klau sy xbole nk jga. sy rsa down sgt2, sy syg kan ank sy, tpi lam msa yg sma rsa down ngn sikap suami yg seolah2 mmperlekehkan sy dan kta sy xbole nk brdikari jga ank sorang dri. tlg sy, sy buntu.

18 Các câu trả lời

It's Common Mommies , ini saya ada baca tentang Antenatal problem. Kalau convert dalam bahasa ialah Tekanan Antenatal selepas melahirkan. Mommies kena tabah, tenang, selalu tengok muka baby yang datang dari dalam diri kita sendiri, jangan fikirkan hal masalah orang lain, hanya kita dan baby kita saja... Jika Mommies tak boleh elakkan tekanan ini boleh menyebabkan penyakit Royan. Sangat membahayakan diri Mommies dan diri baby juga.. Cara untuk prevent ialah adukan kepada Doc Pakar Puan atau Ibu dan Anak, disitu mereka lebih arif dan boleh Membantu Mommies and baby..

sama la mcm sy emergncy ceaser gak.. skrg msh lg dlm pantang, msa balik dr spital.. sy nangis dgn suami n gtau sakit kpla n sengal2 badan... pas tu ,sblm brnk lg kitorang ada bncg nak amik pmbntu.. sy ckp xyah la.. asalkan dia dpt mskkn sy n urus ank 1st ok la... skrg bby dh 16 hri dah ,alhamdulillah ,kuning bby pun xda.. x risau sgt,mkn pun husb mskkan mskn yg rebus2 ja..bleh jg la buat kja ringan skit2 skrg.... hrp awk ok dah skrg...

3y trước

masih cuba positif. tq tau

better sis pegi jumpa doktor n terus terang dgn apa yg berlaku dgn perasaan sis..sis meroyan ni or postpartum blue dlm sains.xbleh pendam sorg sis..kena jmpa doktor ..n sis xbleh sorg² better dgn fmly..

3y trước

sy cuba

semoga allah berikan ketabahan buat sis..semoga allah lindungi dan anak.. allahuma ameen. saya sebak baca citer sis.. saya pun bersalin czer berpantang dirumah mentua.. saya takde mak.. ade mak tiri je....

Semoga dipermudahkan urusan dan stay strong ye mommy. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Awak tak de masalah.. suami awak y bermasalah

Mommy cuba cari medical assistance .. Takut nanti postpartum depression

faham tu..saya pun pernah jadi mcmtu...nasib suami faham..