Berapa ml susu baby 2 bulan perlu mnum

Hai smua. Nak tanya , baby 2bulan slalu brpa ml mnum susu? Pastu brpa jam skli mnum? Thanks #firstmom

6 Các câu trả lời

Berat baby (kg) × 150ml = Amount yang disarankan baby minum. Berapa jam sekali tu biasa kena tengok baby. Contoh: -Baby selalu tidur 4 jam, so 1 hari minum 6 kali (24 jam bahagi 4 jam). -Berat baby 4kg, satu hari kena minum 600ml (4kg x 150ml). -600ml bahagi 6kali = 100ml sekali. Kalau susu fm, kena bancuh dlm sukatan setiap 30ml. So bagi lebih, 120ml setiap 4 jam.

7mo trước

Baby sis berat berapa? Berapa kerap minum susu? 6 bulan minum 5 oz (150ml), biasa je. Apa yg terkejut sgt.

Susu formula atau susu badan awak? Kalau susu formula awak boleh refer pada packaging untuk panduan. Untuk susu badan tengok demand anak awak. Setiap baby tak sama demandnya. Demand susu ni terpakai untuk susu badan dan susu formula. Again setiap baby tak sama demandnya. Ada baby yang minum 2oz, ada baby yang minum 3oz. Ini sebagai contoh.

Baby saya 2bulan minum susu fm 4oz kadang 5oz

kalau susu badan ikut demand baby awak

anak sye dlu 2-3oz selang 2 jam..

boleh refer sini