Bukaan 2cm

Hai siapa mommy pernah alami bukaan 2cm and kene tahan wad..boleh tahu berapa lama ambik masa untuk bukaan besar untuk anak pertama ye?

9 Các câu trả lời

Saya 37weeks 3dys. Minggu lepas bukaan 1cm. Smlm bukaan 2cm. Ni pregnant Anak yg ke4. Kali ni bukaan lambat betul. Mungkin tiap anak lain2 pengalaman bukaan cm nya 😅. Doc bagi can sampai khamis ni, klu x beranak lagi jumaat serah diri. Semoga dipermudah cepat bukaan cm kita dua nii ye.. Aamiin

1y trước

Pregnant kali ni saya gdm. Tu kena serah diri sebelum tarik due. Jumaat ni 38 weeks. Serah diri. Saya pon takut ni wakkk 😅Semoga dipermudah urusan awk dan saya nak bersalin ni. Aamiin

Saya ambik masa kurang dari 8jam.. pukul 6 petang sampai hospital check bukaan baru 2cm..register nak masuk wad apa semua.. pukul 8 lebih dah start sakit air ketuban pecah check jalan dah 4cm lepastu terus tolak masuk lr dan pukul 12pagi beranak..

1y trước

Abah

Saya anak pertama turun tanda darah then admit ward cek bukaan baru 2 cm. Dalam 24 jam jugalah bukaan sampai 10cm, satu malam menahan sakit contraction. Air ketuban doktor pecahkan masa nak bersalin. Admit 39w5d, bersalin 39w6d

saya ambik masa sehari, bby kurang gerak, doktor goyangkn perut besar saya smpai pecah ketuban trus 9cm.. tp sis, klau nk cepat, bnykkn berjln and senaman kangkang

saya dulu smpai hospital bukaaan 4cm..dalam 3 jam dh 9cm..saya berjalan je x benti2...pusing2 kt labor room tu..hahaha...

Bergantung jugak sis. Ada orang cepat. Ada orang lambat. Saya dulu anak 1st pun warded 3hb. Masa tu baru 3cm. 5hb baru bersalin.

sis jalan bnyak sis dalam wad. saya smbil layan contraction 1cm tu saya jalan sekliling wad.. smpai la ke 5cm

Sy bru je blik dri hspital.. cek jln bru 2cm jgk sy mintak blk dlu..

vdhdifSfajtrorkrieu