Minum asam jawa

Hai semuanya..nak tanya boleh tak minum air asam jawa diawal pregnancy ni? Ubat yg doktor bagi tak bkesan, hampir habis sebotol. Da tak tahan batuk ni🥺 da cuba minum air lemon dan selalu minum air suam pun tak bkesan, ..tinggal minum air asam jawa ja belum. nak cuba tapi ragu2. ##pleasehelp

1 Trả lời

Asam jawa tak pasti sebab saya pun elak masam2 ni mcm nanas apa semua waktu early stage. Batuk boleh minum Honey Citron ni. Minum suam boleh. Nanti sihat nak enjoy minum sejuk pun boleh. Takyah tambah gula apa dah sbb dah ada madu. Mmg boleh lega batuk insyaAllah. Buah citron dalam tu makan sekali, khasiat. Dekat jaya grocer pun ada takpun shopee. Tidur malam jgn lupa balut leher dengan kain apa. Supaya tak kena sejuk di leher. Jgn biar diri kesejukan ya mommy! Nanti tekak gatalll

2y trước

ye betul..takut nak buat. saya masih trauma. ada sejarah stillbirth baby. kalau boleh kandungan kedua ni nak jaga elok2. Btw terima kasih infonya mommy🤗 i appreciate it🥰