sepupu suami

Hai semua.. Sy taktahu nk luah kt spe.. Jd sy luah la kt sini.. Sy sbnrnya dh xtahan dh.. Suami sy bg sepupu dia(pmpuan)stay dgn kami satu rumah.. Dsbbkn spupu dia tu keje dgn abg ipar sy.. Sepupu tu xblh nk stay dgn abg ipar dsbbkn dy xkwin lagi.. Jd ibu mertua n suami wat kputusan spye spupu tu stay dgn sy n suami.. Suami sllu ckp lembut sgt dgn spupu tu.. Klu ikot kn,dyowg bkn mahram, n xblh nk stay brsme.. Sy pulak bekerja.. Sy sllu curiga dgn suami kalau sy tgh keje, sy jd curiga y suami sy akn main dgn spupu tu.. Bg ibu2 kt sini mcm mne kalau ibu2 sume ade ditempat sy..? Mohon bg pndpt..????

27 Các câu trả lời

Mana bolyh mcam tu sis..kena lar tegas skitt.mcam lr xbolyh cari rumah sewa lain,xmalu ka dtg rumah org gnggu rumhtgga org wlwpon sbgai "sepupu"

5y trước

Betul.

mintak dia atau awk carikan bilik sewa utk dia.. cakap xmanis bukan muhrim duduk satu rumah sekalipun awk ada sekali.. lagipun boleh mendatangkan fitnah..

5y trước

Kann AS.. yg jd pmpuan tuh pun jgn muka tebal sgt, jahil tuh jgn tnjuk2.. simpan lah ckit.. huhu 🤭🤭

Ckp direct dgn sepupu tu.. Akk bagi tempoh 1minggu utk kamu g cari bilik sewa ke ape ke.. Ddok dgn kawan sekerja ke.. Xde nye nk tanggung dye

Pendapat saya lah, better sis bincang dgn suami elok². Suruh laa spupu tu cari bilik sewa ke. Dah kerja takkan dia xde duit nk sewa bilik kan

5y trước

Ye sis.. Sy pulak skrg doc dh ckp sy dh depress n anxiety..

bwa bbincang dgan suami dan spupu...suru spupu tu cari bilik sewa...haram klu bukan mahram tinggal bsma...baik sis buat sblum bnda xelok tjdi..

5y trước

Wc sis...😍

tak elok lh kalau tinggal bersama mcm tu..kalau boleh awal2 ni bincang lah bgthu awk xselesa..nak buat apa2 pun dh tentu xbebas..

Aduiii...cmnielah..sis suh mak mertua sis col saya..biar dia basuhhhhh diaa sket..dh tua2 pn xtau hukum...haishh🙄🙄

5y trước

Itulah sis..bkn nye dy xthu hukum.. Org y thu jgk ilmu agama nie.. Bnde basic je pn.. Ntah la.. Sy dgn suami xblh nk privasi..

kalau saya,mula2 lg sebelum sepupu tu tggal kat rumah tu saya dah melawan dulu. tolong jd singa betina sikit

5y trước

Mse wat kputusan nk bg spupu stay pon xde bincang dgn sy.. Trus bwk msuk je.. Skrg dh abes jd mcm2 binatang dh.. Sbb tu hampir stiap hari gaduh ngn suami..

mne bole.. kalau saya d situasi awak saya xkan bgi sepupu suami tu duk rumah skli ngn kmi. hmm.

Ikutlah apa yang agama kita dah jelaskan..ada sebab di tentukan hukum harkam begitu..😊

5y trước

Btol tu..