Perancang keluarga

Hai semua nak tanya. Saya terfikir nak ambik perancang depo atau implanon. Ada sesiapa kat sini yg dah ambik salah satu? Boleh share tak effect dia macam mana? Or sape2 yg ambil pil ke boleh share juga. Thank you mommiess ❤️

2 Các câu trả lời

saya baru ambil depo tgh bulan 5 haritu, setakat ni tak ada apa2 kesan buruk tp da mula keluar darah tapi sikit2 saja belum berhenti lagi. skrg da masuk 7 hari keluar darah sikit2, harap2 xlama la. nurse cakap normal mcm tu untuk beberapa bulan untuk depo serasi dgn bdn. mungkin kali ke3 atau ke4 baru depo akan serasi dgn bdn kita dan takde apa2 kesan.

sy 🙋🏻‍♀️ baru amek depo 2 minggu lepas. setakat ni takda side effect mcm org lain selalu kena (naik berat/migraine/mood swing). mungkin sbb baru lg. nk ambil implanon kena pass depo dulu. if depo tak sesuai, implanon pun akan failed.

1y trước

i see. faham2. terima kasih ya atas penerangan 🙂