Batuk & sakit tekak semasa hamil

Hai semua. Kalau ibu hamil batuk & sakit tekak, apa remedi yang korang amalkan ya? Taklarat sakit tekak sampai serak suara..dahlah takbole makan batuk..😭tido malam pun terbatuk2 koh koh koh..#firstmom #pleasehelp

3 Các câu trả lời

Sy bru je baik drpd demam batuk selsema... Masih ade lagi batuk skit².. Sy pg klinik doc bg ubt selsema, ubt cair kahak, panadol, ubt sakit tekak Suami bancuhkan air lemon + madu minum sebelum tido dan waktu subuh. Satu lagi sy mkn limau kasturi cicah garam. Tahan la skit. Cuba la sis.. Seksa btol demam batuk wktu prgnt + alahan plak.. 🤧

Saya baru lpas baik dari demam, sakit tekak slsema batuk & seangkatannya. Sy trus ke klinik sbb tk tahan sgt dh, doc bg ubat kumur, ubat cair kahak, slsema n ubat demam yg ssuai tuk ibu mengandung. Cumanya ubat tu tk sekuat mcm sbelum kita mngandung tu. Doc ckp tk boleh makan lozeng semua tu. Kalau tk larat sis pergi je klinik ya 😊

Lozenge pun awak tak jalan eh sis?