Detail Scan

Hai semua, detail scan tak wajib kan? Dr selalu ulang2 suruh buat detail scan

6 Các câu trả lời

kk sy mmg nurse suruh buat. 2-3 kali dia pesan. sbb dia nk tgk perkembangan baby lengkap ke x uri kt mana sume tu ade jantung berlubang ke sumbing ke ape. klau ade masalah or smth x normal, nnt dyeorg boleh buat surat utk refer n checkup kt hospital pulak. better buat la. dpt buat skli pun jd la ikut mampu. scan kk yg biase tu x dpt tgk cmtu. sbb machine lama n kelam je bila tgk. dia dh ulang2 tu maknanya penting la tu.

In my case, sejak start buka buku lagi KK dah advise utk buat detail scan. Lps tu bila check up mggu ke 20 KK remind lagi utk buat means diorg mmg nak tgk report detail scan tu. Bila week 21 jmpe doc kt Kk pon diorg advise swuh buat. Bila diorg dah remind awal saya ada masa nak kumpul duit dan cari klinik yg bagus utk buat detail scan. Detail scan mmg x buat pon xpe Tp utk kita tahu keadaan baby better buat.

Buat je details scan utk tahu baby kita ada pape masalah tak. For me sangat penting. I baru je buat alhamdulillah baby dlm keadaan yg sihat tulang dia semua okay sempurna. Tu pentingnya details scan mommies 🥰

kalau doctor yg suruh buat, pegi la buat kalau ade bajet. kalau doctor x suruh buat, terpulang dkt awk. nak buat boleh x buat pon boleh.

actually details scan ni amat penting ye sebab kalau2 anak ada masalah ke tidak sepanjang duk dalam perut kita .

detail scan sgt wajib sis