Sakit mata berjangkit

Hai.. Sekarang saya tengah alami sakit mata yang berjangkit.. And da 2 hari anak tak menyusu.. Hanya minum susu formula. Anak saya baru 10 bulan.. Boleh ke menyusukan anak kalau ibu terkena sakit berjangkit?? .. Adakah anak akan tertular sakit yang sama.. #firstbaby #seriusnanya #firstmom

4 Các câu trả lời

Sama saya 2 mgu lepas. Baby mengempeng je dan saya pakai spek mata mula2 tu sampai mlm gelap2 pun pakai haha tp last xpakai dah alhamdulillah baby xjangkit

11mo trước

tu lah kita risau anak kena jangkit.. tpi alhamdilillah anak okey.. saya pun dah makin sembuh sskit mata..

setahu saya walaupun ibu sakit, teruskan menyusu bayi. Bayi boleh dapat antibodi dari susu ibu

Ada apa apa saranan dari doc ke? Sebab awak cakap penyakit berjangkit.

Mestilah boleh 😊 Hanya perlu jaga kebersihan diri. Itu sahaja.