Perancang keluarga

Hai, saya sekarang tengah pregnant 8bulan. Plan nak ambik perancang kehamilan lepas bersalin. Sekarang saya tengah survey antara IUCD atau implanon. Yang mana lagi better ya. Ramai ckp IUCD , tapi ada yang mengandung juga sbb IUCD tu kalau beralih boleh pregnant. Boleh berikan pandangan, cadangan dan pengalaman sesiapa yang pernah guna dua jenis perancang ni. Terima kasih #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu

1 Trả lời

if nk pkai implanon, sebaiknya go for depo 1st to see ngam or tak..sbb they are similar, just a method of psg shj ...and another thing. implanon hny psg di swasta or lppkn ats kos sendiri, average rm700 keatas depends on clinic.