Demam boleh makan panadol tak

Hai, saya pregnant 10 minggu. Tak sihat. Boleh makan panadol tak? Dan boleh sapu minyak yuyee tak ke perut? Sebab perut angin sebu. Kalau tak sapu minyak tak lega 😭

4 Các câu trả lời

Kalau nak ambil ubat, awak kena tanya dr sis. Dia lagi lagi pakar. Sebab dr tu yang check awak masa pregnant and dia je yang tau condition badan awak ni boleh ambil ubat apa. Stgh org tak sesuai ambil ubat masa pregnant. Ubat sapu tak digalakkan sebab apa2 chemical yang menyerap kat badan tak bagus untuk baby.

y ini puan saya ada dngr dri Dr klinik dia ckp jgn sapu apa2 kat perut include letak penampal koyo dkt blkng perut kita sbnrnya sbb ada kes baby dlm kandungan ada mslh buah pinggang

ubat kena mntk nasihat Dr. minyak angin tak digalakkan semasa pregnant

paracetamol bole. baru ni sy demam doc kk bg ubat