Ingin tahu

Hai saya nak tanya sape kt sini ade pengalaman air ketuban kurang.. Dan saya nak thu macam mne nk beza kan air ketuban leaking dengan tk #jangankecam

4 Các câu trả lời

setiap kali lepas basuh kencing, pastikan lap bwh tu kering2 supaya dpt bezakan andai kata ad basah di panties, awk blh alert itu basah sbb leaking atau sbb tak lap kering bhgian bwh tu.. ketuban wrnanya transparent dan xda bau, andai kata awak suspect leaking, terus pakai pad untuk double confirm, and bila da confirm, jgn tggu lama2 risau baby terdedah dgn kuman..

kalau kurang docter scan akan g refer hospital dan bersalin .. before this pregnancy air ketuban kurang jadi bersalin .39 week xde bukaan katanya besok masuk ubat.lepas to bila serah diri ada bukaan 4cm alhamdulilah cpt bersalin. harap anak skrng ni pn mudah juga

Ketuban kurang u kena minum air kosong / buah tembikai byk. Ketuban leaking dia akn terus keluar mcm air kencing tp colour putih

4mo trước

Ketuban byk pun tak boleh jgk sbb takut baby terbelit tali pusat kalau baby terlampau aktif so stiap kali checkup yg ada scan tanya betul2 dgn doctor mcmana air ketuban, uri, keadaan baby

sy ada mase anak no 2 tp tkde leaking ke ape. dr 14 esok nye terus 8. kena induce terus. huhu