Penyusuan bayi semula

Hai. Saya nak tanya, boleh ke menyusu badan utk bayi semula selepas sebulan tak menyusu badan. Maksudnya di sini, susu akan keluar semula ke? Bila picit susu keluar je tapi kalau sy kerapkan bagi baby isap balik, ada kemungkinan tak susu akan keluar semula? #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #ingintahu

3 Các câu trả lời

Boleh sis insyaAllah, sedangkan org yang tak mengandung pun boleh ada susu(kalau inject hormon), apatah lagi sis yang masih baru melahirkan anak. Sis boleh tgk youtube type 'Relactation' maksudnya adakan susu semula. Ramai sis yang dah 3 ke 4 bulan tak menyusu baby tapi dorang ber-relaktasi utk adakan susu semula dan berjaya susukan anak semula. Cuma sis kena kuat semangat sbb mmg panjang perjalanan nya tapi kalau sis usaha sungguh2 insyaAllah boleh berjaya juga. Kena rajin je sis..

InsyaAllah boleh sis.. kalau nak start balik cuba jaga routine.. maknanya setiap 2-3 jam bagi susu direct atau pam.. kena jaga masa n konsisten.. kena faham konsep supply & demand.. good luck sis..

inshaAllah susu akan ada lagi,