Dah 14 weeks belum buka buku pink lagi

Hai, Saya dah 14 minggu. tapi belum buat buku pink. Saya dah call KK masa kandungan 12 minggu. Dorang kata tak boleh walkin. kena booking. So saya dah bagi details. and dorang ckp nnt ada nurse yg incharge kawasan saya akan call untuk bagi tarikh dtg KK buat buku pink. tapi dah 2 minggu takde org call lagi. Ada yg sama tak mcm saya ? Risau dah 14 minggu tak buka buku lagi.

6 Các câu trả lời

Tiap hari follow up, call kk tu tanya bila kena panggil untuk buka buku pink. Klu kita xpush or follow up smpi 20w pn masih blm kna panggil nt. Sebab apa nak follow up hari2 sbb kk ni rmai patient, apa yg drg ckp kat kita awl2 kmungkinan besar mrka akan lupa. Heran jg dah 12w masih xditerima utk walkin patut dah kira lewat dah tu nak buka buku pink lebih dari 12w. Jadi ubat yg diperlukan semua kmu belum dpt la ni kn? Nak settle kn banyak lg sblm buka buku pink, hrp x rushing sngtlah nt. Semoga urusan pn dipermudahkan.

sistem skrg kena book online (utk buka buku pink shj) 1st time je book online. next² appointment nurse bg date. Puan boleh login kat (qmed.asia), login guna no fon & emel, pilih KK yg berdekatan, pilih tarikh yg available kat situ. then tekan pilihan mcm dlm gambar ni. lepas tu tggu dpt confirmation kat emel. Selesai. kalau walk in utk buka buku pink, ada KK yg dah tak layan, sebab ramai. jadi, lebih baik book appointment buka buku pink kat sistem.

Boleh walkin kat kk untuk booking. Saya buat mcm tu sbb call kk xde sapa angkat. So walk in jaa bgitau nak book trikh untuk buka buku. Nnti nurse in chrge kawasan akan bgi trikh terus

Sis call semula. Ckap kandungan sis dah 14w. Masa 12w ada call, kalau tak nnti kena bising. 14w dah 2nd trimester dah tuhh

Better walk in je.. sng.. diorg boleh masuk dlm buku booking and bg date next appoinment teros.. by call ni payah sikit..

lebih baik sis call mereka semula.. dah masuk 2nd trimester blm buat buku pink kira late booking sis..