Alahan loya dan pening

Hai, saya da nak masuk 10w tapi alahan sangat teruk. Setiap apa yg dimakan mesti muntah. Plus, sakit kepala sangat sangat. Mommies yg lain ada tips tak untuk kurangkan sakit kepala. Paracetamol saya da makan pun tak jadi apa#ingintahu

7 Các câu trả lời

Normal sis kalau jenis dapat alahan yang teruk ni… Saya pon pernah lalui… Alahan ni memang takda ubat sis… melainkan kita kurangkan dengan jaga pemakanan n aktiviti harian kita… nak taknak kena hadap… Saya pernah kena warded sebab teruk sangat…

Mommy harap bersabar ya sebab saya punya alahan pun sama teruk macam awak sampai 8 bulan. Masuk bulan ke 9 dah tak muntah tapi still ada loya dan tak boleh bau orang menumis. Sakit kepala tu kalau tak tahan sangat cuba letak ice pack.

Saya pun alahan agak kuat juga. Saya cuba minum air mineral spritzer rasa macam makin okay. Tkde la hilang terus alahan tu tapi mcm berkurang dari sebelum ni. Mungkin sis boleh cuba juga, kot2 serasi ☺️

Sy plak ambk vitamin b untuk kurang kn muntah, klw rsa sakit kepala , bdebar laju, kurang tenaga sbb muntah tu bole cuba minum air garam. Doktor bagi sy air garam sbb sy xnk iv drip.

Sama la sy pn 10w. Tp pregnant klini husbnd yg kena alahan mcm sis. Ksian tgok mkn muntah skit kpla smua bulan2 puasa ni.

ye sama. sy pon alahan teruk. mulut pahit, minom air kosong konfem blh muntah blk. dh x tedaya rasa

sedang melaluinya sekarang, makan salah , tak makan pun salah. 8w baru , perit sgt rasa ni 😭