Susu efferty

Hai salam,ada tak dalam ni ikhtiar dengan susu efferty? Atau ada cara lain yang korang ikhtiar please info❤️

13 Các câu trả lời

Hai sis, saya pernah cuba susu efferty 3 bulan kemudian ovari kanan saya timbul/benjol boleh nampak jelas lagi-lagi slps mkn. Bila pergi jumpa doktor biasa dia scan ovari knn ckp nmpk mcm byk anggur/ovarian cyst/pcos. Suami saya MA dia nasihat saya suruh stop efferty sbb sy tak pernah alami keadaan ovari timbul seumur hidup namun alaminya bila minum susu efferty. Bila dah stop minum susu efferty syukur alhamdulillah ovari saya dh tak timbul sgt. Lama kemudian dh stop susu efferty jumpa doktor pakar O & G di HRPB utk scan ovari sbb ikut giliran. Doktor pakar kata ovari kanan saya cuma ada 'corpus luteal cyst' tapi little je utk support pregnancy. Syukur alhamdulillah sangat. Sebenarnya selepas saya stop susu efferty saya ambil folic acid tak sampai sebulan dah pregnant semula walaupun baru je keguguran kembar 4 pd bln sebelumnya. Tak sangka pregnancy berjaya sbb sy byk kali gugur start kahwin sebelum cukup sebulan nak jumpa doktor. 2thn ttc. Betullah kata doktor bahawa individu keguguran lebih berpotensi utk hamil drp individu tak pernah keguguran. So masa jumpa doktor pakar dh pregnant sbb tu ada 'corpus luteal cyst'. Lega ovari ok walaupun masih boleh nampak/timbul & pegang/rasa kanan kiri dan lega nmpk baby sekali dgr heart beat.

saya sarankan Ikhtiar dahulu dgn folic acid dan pemakanan sihat untuk mengandung. Lebih baik kalau consult doktor untuk tahu sebab jgn buta2 consume produk. Takut berbelas tahun kita bayar tp xde hasil. Produk dekat market tak murah. Depa dah markup abis nk bayar agent dropship lagi. Lagi teruk kalau produk tu bg kesan buruk dkt kita. Bkn semua orang sama kan guys. Berdasarkan permerhatian saya kebanyakan rakan sebaya yang x berjaya hamil semua jenis x jaga makan masa belajar kdg sampai obes. Asal viral je on. Asal nk makan je benda yang sedap. Bersenam xyah ckp lagi kelaut. Tapi geng2 yang jaga pemakanan, dari dulu masing2 dh ada zuriat. Wallahualam. Ada tips dari kawan Kalau ada plan nk TTC, consume siap2 folic acid 2-3 bulan awal dan kawal corak pemakanan sebab ramai ja yang gugur anak pertama sbb rahim x kuat atas faktor nutrisi. Lps amik folic acid dan makanan sihat, hamil anak kedua selepas tu tiada masalah. Amalkan susu kambing dan kurma insyaAllah.

Saya pun minum susu efferty..start minum masa 1st day period..minum air banyak,rehat cukup & jangan terlalu aktif ketika ttc ni..saya minum susu efferty setiap pagii tanpa skip & malam makan acid folid.. tak sampai habis 2 kotak,ALHAMDULILLAH saya pregnant kandungan sulung tapi Allah pinjam & beri nikmat itu sebentar sahaja,hanya dapat bersama kandungan 10minggu..3hari lepas baru cuci..tapi saya tak give up,saya sekarang masih continue minum susu efferty..ikhtiar untuk dalaman,insyaAllah lagi 2-3bulan ingin cuba lagi.. All the best,jangan give up & jaga pemakanan semasa ttc ni♥️ saya doakan usaha sis dipermudahkan & berjaya..doa banyak2🤗

saya pun ada masalah period xteratur , period dtg 18 sept 2020 then dtg 15march 2021 then saya try minum susu efferty dh 2kotak dh ... now april xdtg lagi period .. takot nak cek upt nt result -ve trase down pulak . dh 8tahun menanti ...

2y trước

ada yg serasi ada yg x serasi ... dlm masa yg sama sy ikhtiar jgk cara lain ... bukanlah 100% kerana efferty ...

Wasalam, saya minum, dari mula habis period day CD8 sampai seterusnya, satu hari satu sachet, minum pagi pkai air sejuk, sambil bdoa juga, mintak pda allah, 8 sachet je minum dah lekat

sya period x teratur. jmpa doc kena bg ubat utk period. then kena bg ubat ovelet. lps tu kena jarum lg. skg tgh menunggu appointment 11/5. hrp2 Ada rezeki😢

Saya minum efferty. 😊 Alhamdulillah asbab efferty Allah izinkan skli lagi utk merasa ☺️

Sy consume efferty 8 jar.. Pcos tegar.. Ttc 5 tahun.. Alhamdulillah sblm puasa dah +ve 5week..now dah 12 weeks

Sy pun ikhtiar dgn efferty..Dengan izin Allah, Alhamdulillah 7 minggu usia kandungan 🥰

newbies here.. hari ni 1st day try efferty strawberry 🍓.. ttc 2thn utk baby no.2.. harap ada rezeki

2y trước

hi salam, boleh saya tahu hasilnya ?