Bersalin Dekat

Hai, Salam semua ada ke yang beranak dekat tp dpt bersalin normal? Normally mcm mana ya nak bersalin normal. Doktor akan tngok apa utk bg normal even preggy dkt? Kenapa kalau dkt tk boleh normal ya if yg nombor 1 ceaser? .. ada tak yg boleh normal bersalin dkt.. or ad tips.. sebab kalau boleh nak elak la doc bg tarikh utk op awal or terus bgthu utk ceaser. #SeriusTanya

1 Trả lời

bukan semua wanita sesuai untuk melalui prosedur VBAC (normal). Ia bergantung kepada jenis parut pada rahim anda kesan daripada pembedahan czer. Parut yang berbeza mempunyai kebarangkalian berlainan berkaitan dengan risikonya untuk pecah