Kaki anak jengket/ginjat

Hai para mommy, anak sy dah nk masuk 11bln , bila dia bediri dia slalu ginjat bru ni meniti tepi sofa pun ginjat jgk .. bila nampk tapak kaki rapat ke lantai terus terjatuh balik ..ada x anak2 mommy mcmni ? Ada petua apa2 x untuk anak x jengket/ginjat dh ?

1 Trả lời

Awak boleh urut belakang kaki die dr betis hingga bahagian yg hubungkan tapak kaki tu. Boleh juga urut dan stretch bahagian tapak kaki. Kalau amalkan slalu, takut jd habit dan nnt bahagian yg menghubungkan kaki dan tapak kaki jd keras.