Obimin buat mual

Hai nak tnya mommy2. Kalau nurse bagi vitamin mcm obimin tu, tp kalau ubat tu terukkan lg symptom kita, ptut ke kita continue mkn? Nak tggu next appointment utk tnya kk, appointment lmbt lg. saya mkn je mesti muntah. Husband suruh mkn jugak sbb kena fikir baby, tp saya ckp kalau asek muntah apa guna dia habis keluar semua mknn mkn td. Btw saya mkn waktu mlm before tidur. Dan saya baru 10weeks pregnant #firsttimemom #advice

4 Các câu trả lời

Coating obimin tu yg buat loya utk sesetengah pregnant mums, sy pun ada simptom tu. Dr tukarkan ke multivitamins lain jenama blackmoore , terus ok je. sambil tu makan bnyk makanan berkhasiat.

pernah makan obimin & muntah. sis boleh cari vitamin lain di farmasi mcm maltofer. paling penting jangan skip folic acid.

Dah gap atleast 2jam selepas makan?

3mo trước

Dah try 2 jam gap pun sama. Try before tidur pun sama. Try lps mkn pun sama. Tak try perut kosong lg la. Tp mcm dah trauma lak. Sbb bkn muntah lps makan je. Kesan dia smpai ke esk pagi jd sakit2 dada nk bernafas

tukar ubat