berat baby

hai nak tanye sikit masa pregnat 34minggu4d berat baby dh 2.24kg normal ke? now dh 35 minggu

12 Các câu trả lời

scan ni kadang tu ada yang betul dan ada yang tak , saya anak 1st scan beriya dr cakap berat baby besar 3kg ke atas bila bby keluar je beratnya baru 2.44kg saja , 2nd ni pula dekat scan 2.2kg 36w dr cakap nak pantau pulak sebab ada sejarah melahirkan bayi bawah 2.5kg .. huhuu macam2 lah due 16/12 .. 2/12 kena appt lagi dr pakar nak scan tengok berat 😪

2y trước

iya puan, terima kasih .. awak pun sama semoga dipermudahkan segala urusan 🤲

awk check up takkkan doc x ckp pape?? sy haritu check up 32w baby dah 2.2kg.. tp doc ckp walaupun besar dr jadual dia kate ok je normal xde masalah. so x payah risau… next time kalau ada pape xsalah kalau bertanya

2y trước

haah tu la time tu pulak lupe nk bertanye .lagi 1 masa saya lepas scan dh balik rumah baru saya belek semula buku time tu jugak baru teringat nak tengok berat baby .sekali tengok tu yg terkejut 😂

saya baru scan 34w4d berat baby 2.2kilo, dr tkckp apa pun which is normal ja . kalau tknormal dr akan bgitahu, jgn risau sis . itu anggaran saja, nnti keluar mungkin berat lebih pada tuu ♥️♥️

Kadang2 berat baby tu tak accurate. Bila lahir lebih dri tu. So, takde pape. Melainkan doctor ckp bby awk kecik ada masalah bru boleh risau. Selagi takde ckp pape, InsyaAllah semuanya okay.

Selalunya masa scan,doktor akan inform berat baby ni kecik sangat/normal/besar sangat. Doktor puan tak cakap apa2 ke? Kalau takda,consider okay

Normal.. Sy 34w 2.1 kg..kadang2 berat tak tepat bila scan. Bila dah lahir nanti baru tepat. Yg ada gdm tu kawal makan supaya baby tak besar

Sy 36w berat baby 2.8. Dr ckp kena control makan manis sbb takut baby makin besar lagi. Sy gdm on diet

2y trước

Samala kita berat bby 2.9kg

saya 34w berat baby baru 1.89kg 😄 doc ckp okay. so saya pun okay ajela as long as bby sihat

klu sy 38week 6day baby 3.6 kg normal ke risau sgt baby besar 24/11 22 ni terpaksa serah diri

2y trước

awk ade GDM ke ?

ya sis cuma risau anak besar terpaksa bersalin awal