Full bf ke Susu formula

Hai, nak tanya susu apa yang ok untuk anak yang 3 bulan full bf dan nak tukar bagi susu formula sebab nak kerja. Sedih sebenarnya, susu yg saya pam dah buat stock baby mmg taknak. Botol susu pun susah nak terima. Bila bagi botol, muak dan muntah banyak sampai kembung perut. Dah mcm mcm cara dah bagi susu botol. #pleasehelp #firstbaby

1 Trả lời

susu pam pon bby reject apatah lagi susu formula. yg sbnr nya bby reject botol. cuba crik botol yg puting sama dgn nipple, mcm mam, comotomo he or she.lps tu tgok flow puting tu mcm mana. crik yg slow teat or size 0. lps tu bgi susu fresh pump dulu. jgn bagi susu yg dh simpan 5 6hari atau yg dh frozen. sbb susu yg dh lama atau frozen, rasa dia dh lain. mmg ada bby jenis akn muntah bila mnum susu yg dh lama simpan, salah sorg nya ank sye. so, ape sye buat, sye xkn simpan susu pump dlm freezer. simpan dlm chiller je and x lebih 3hari. lebih 3hari sye akn buang, mmg syg, tapi lgi kesian tgok bby muntah lps mnum susu tu. since buat mcm tu mmg bby xde muntah lgi dh. kalau x dulu lps je mnum susu frozen terus muntah byk.