Induce sebab GDM

Hai, nak tanya. Siapa dekat sini ada pengalaman induce sebab GDM. Kena serah diri awal 2minggu ?? Nak tanya, kalau induce hari tu juga ke kita akan bersalin, sebab ada orang yang lambat buka jalan walaupun dah induce. Cuba share pengalaman. Korang induce dapat bersalin normal atau czer. #ingintahu #firstmom

2 Các câu trả lời

saya anak kedua ada GDM on insulin, kena serah diri sebelum 38w. biasanya date serah diri tu sehari awal dari date kena induce. misal kata date serah diri tu hari jumaat so jumaat tu memang kita relax² je kat wad, hari sabtu pagi biasanya lepas subuh doktor akan induce. bergantung lah mcm saya anak kedua haritu doktor induce ubat masuk kat bawah dulu, tapi ubat tu mungkin progress slow, tgh hari doktor induce belon pula. progress belon cepat sikit. ptg pukul 5 dah bersalin. tapi semua bergantung individu juga, ada je yang kena induce progress bukaan lambat. moga dipermudahkan segala urusan sis

tgk org. tp sllunya lmbt lagi2 first mom. sllu mkn 3 4 hari jgk. so masuk w37 dah boleh dah buat senaman yg cptkn bukaan, yg bantu kontraksi natural, bykkn doa bykkn pujuk baby suruh kluar before induce sbb induce lg sakit dr sakit contraction natural biase. lps tu stiap kali induce, doc akan check bacaan heartbeat baby. klau ttbe ade bacaan ibu or baby x cantik, auto trus kena czer wpun baru induce sekali dua je. so bila induce ni kena standby mental 50-50 sbb probability kena czer pun ade sbb ade time baby terkejut bila kena induce so heartbeat dia drop. heartbeat drop mmg doc x tggu dah czer trus

3t trước

Okay baik, terima kasih awak