Perut kerap Mengeras 38W4H adakah tanda2 nak bersalin?

Hai nak tanya perut kerap mengeras dalam setengah2 jam camtu sampai tak selesa tapi baby aktif je adakah tu salah satu contraction? tadi ada rasa sengugut kejap pastu hilang & tanda2 lain takde lagi Boleh share tak mommy2? #firstmom #firstbaby #ingintahu

1 Trả lời

Hai. Mungkin juga. Tanda lain akan keluar spotting atau darah. Keluar air ketuban. Kalau tanda tu dan contraction makin kerap segera jumpa doktor. Tapi masa tahap ni sis boleh je masa check up inform doktor akan check lebih detail

2y trước

Masa check up lama lagi next week klau sya cek kat klinik swasta bole ke?