Breastpump

Hai nak tanya, masa pantang ada keperluan untuk guna breastpump ke? Saya fikir lepas pantang baru nak beli untuk bawa ke tempat kerja.

3 Các câu trả lời

kalau mcm sy, nurse sy suruh bg direct selagi kita pantang, dah habis pantang, try slow2 bg dia pisah susu bdn ngn kita , bg dia minum yg kita pam tu, tp jgn terus nk bg pakai yg dah pam je, nti sian baby nk bau mak dia, try dulu mcm 1-3 hari, sekali je bg susu yg dipam tu, hari ke 4-6, 2 kali susu ibu, dua kali susu pam, pastu seterusnya kurgkn lg susu ibu, lbhkn susu pam, smpai la baby dah okay, sbb ada setengah baby kita terus stop bg direct, bg yg dipam terus, dme x mau minum, lg haru, so try gitu...sy pown first time juga, nurse baru ajo td

2y trước

okay tq!! itu lah tak tahu sangat sekurang kurangnya tanya sini boleh dpt ilmu org lain. baru anak 1st, gelabah sangat haha. terima kasih tau

Depends. Kalau sy, sy beli je. Kalau penat df, boleh pam and minta tlg sesiapa susukan baby guna botol. Tak ada salah pun. Pam tu pn boleh guna nanti bila dah hbs pantang utk kita2 yg berkerjaya ni

2y trước

terima kasih. itula sebab setengah org cakap tak perlu tapi ada yg cakap perlu. so confuse nak follow yg mana sebab saya 1st time mom.

Kalau saya dulu awl2 tkda susu, lepastu saya pump breast bru melimpah susu. So saya rasa better standby siap2