Mucus plug

Hai nak tanya, malam tadi sakit bahagian ari2 sampai ke pinggang kejap2 , tapi sakitnya boleh tahan. Pagi ni kencing tiba2 tengok mcm ada lendir. Rupanya lendir coklat +merah Jambu tak pekat dah melekat dekat celah peha. Now 39 w , nak Tanya ada siapa2 yg lepas keluar spotting mcm ni bila uoll bersalin?? Sebab sekarang takde rasa sakit mcm malam tadi. #seriusnanya #ingintahu

1 Trả lời

Itu bloodshow sis. Dah boleh pergi hospital.

8mo trước

Tak rasa sakit takpe, yang penting doktor dah periksa awak. Sebab awak dah ada salah satu tanda. Tak perlu turun semua tanda untuk pergi hospital. Kalau hospital jauh dari rumah, selalunya doktor bagi admit. Berapa jarak hospital dengan rumah awak? Kalau awak taknak pergi hospital lagi, boleh check kat klinik swasta dulu. FYI, saya bukaan dah 6cm pun tak sakit tau. Saya pergi hospital sebab tanda saya air ketuban leaking. Itu pun sikit je. Leaking waktu petang. Pastu takde da. Tapi saya pergi jugak hospital malam tu, bila doktor check dah 4cm terus admit labour room.