Waktu period

Hai, nak tanya.. Kenapa ya sy perasan bila dalam waktu sepatutnya nak period, period tak keluar.. Lepastu bila bersama dgn suami, hari yg sama terus keluar period.. Sy kena cek klinik ke ya? Atau ada tak yg ada pengalaman mcm ni.. Boleh share tak, sakit ke apa ya mcm ni? Skrg tgh ttc almost 1y.. So kite cam berharap sikit la bila period lewat 😢

6 Các câu trả lời

Bagi saya normal je sis.. saya selalu je mcm ni ~ ada artikel bagitau, if kita dekat2 nak period kita akan ada rasa nak bersama suami.. tu yg selalu jadi mcm tu, horny pastu bersama suami then period plak ~ org ckp, air mani suami trigger utk period keluar 🤷🏻‍♀️ cuba awak fikir2, sebelum bersama tu awak ada rasa nafsu membuak buak tak utk bersama suami? 🫣

2y trước

sy selalu mcm Tu hahahaha malu pulak Rasa..bila terlebih nafsu smpai suami gelak je lain mcm dia ckp sy ni..😂🫢

sy selalu mcm Tu..bila Hari period keluar Tu dia xnk Pon keluar period Tu elok dah bersama suami..Lepas bersama Tu darah Pon keluar skali..tapi darah keluar xbnyk Pon ckit² mcm Hari nak hbs period paling lama Pon 5hari..sy ingt sy sorg je masalah mcm ni ye hehe rupanya Ada jugak ye Sama mcm sy...🤭

kalau period on time walaupun lambat dalam hari yg sama tu bukan sakit. sbb period tak lewat pun. tapi kalau lewat berhari hari dan negatif juga, tu mungkin ada masalah. tapi kalau nak pergi check untuk sedap kan hati kot ada masalah lain, boleh je nak pergi jumpa gynae

2y trước

Takde sis.. Sbb bulan 1 period jugak.. Yg latest ni lewat 2 hari, then bersama suami, terus keluar period tengahari..

Jangan terlalu mengharap.Rezeki Allah beri.Kita boleh cuba.Itu normal .Bila period dtg lambat.Bila bersama keluar period selepas itu.Rahim tak kuat.Atau mkn asid folic dan susu mengandung..Semoga berjaya..

2y trước

sis nak tnya Susu mengandung boleh amalkan ke jika org Tu xmengandung?Kalo boleh sy nak amalkan la jugak selama ni sy hnya ambk asid folic saja...

normal