Darah terlampau tinggi

Hai, just nak tanya. Boleh tak sharekan cara cara turunkan bacaan tekanan darah? Saya baru 14 weeks tapi setiap kali check tekanan darah mesti lebih dari 150. Takut pula rasanya jadi apa apa pada baby

2 Các câu trả lời

Takde tips pun sis. Sebab kalau below 20w tu kita punya darah tinggi je kemungkinan before pregnant tu kita dah ada darah tinggi. Saya 12w buka buku pink. Dah sangkut. Terus kena warded jugak haritu untuk monitor. So far dr dah on ubat darah tinggi, obimin, cair darah dah nak sebulan. Saya ambik ubat waktu tetap. Alhamdulillah bacaan darah stable je. Minggu lepas saya scan, dah nampak baby pusing pusing dah. Kalau kita makan ubat stable insyaallah takde apa. Kalau tinggi tu yang kita takut mcm mcm jadi.

Ada mkan ubat darah tinggi ker?

2mo trước

Tak makan ubat darah tinggi pon