Susukan Baby yang dah sihat kuning

Hai. Nak tanya. Berapa kerap perlu susukan baby yang dah discaj kuning eh? Saya susu fm . Waktu malam pulak macam mana ? Still kena bangunkan dia and susukan ke

4 Các câu trả lời

saya beri 1-2 jam sekali..kemudian bila bf die akn kerap kncg dan buang air bsr..nanti lama2 turun.. saya ambil masa 2 hari untuk turun terus..mmg penat sket tp tu je caranya .waktu malam kne bangun kan sbb bila kuning baby akn kurang aktif n nk tido sj..jadi semakin kurang bf nanti kuning naik..semoga kuat smgt mommy

Saya pernah baca, maksimum baby tidur tanpa susu hanya 3 jam sahaja. Jika lebih, kena kejutkan baby untuk disusukan.

Los keluar hospital ni saya bnyk perah n bagi anak melalui botol supaya bole ukur brapa bnyk die minum.

susukan shj spt biasa mengikut keperluan anak.. blh rujuk jadual penyusuan bayi di kelab penyusuan..