Tarikh edd

Hai. Nak tanya ade tak dpt masalah mcm sy.. due date klu ikot last period dpt 22.1123.. bila scan dpt 1.12.. mggu lps scan lg dpt 4.12 pulak 🥲

6 Các câu trả lời

Sama mcm sy jugak sis.... Scan yg kali pertama ujung bulan 12, scan kali ke2 dpt 19 /12.... Scan kali ke3 dpt 24/12...last2 dokter kk serahkan sy kat pakar1... Bila p scan kat pakar dpt bulan 1 pulak 🤣🤣🤣.... Sebb piriod sy x regular sejak lepas sy gugur... Pas tu dokter pakar scan sekali lagi... Dgn 4 org dokter pakar... So dia org bg 24/12.... Alhamdulillah

1y trước

Ya betul jnj sy dah dpt tarikh dia.... Sebb dokter klinik kk yg pening.... Dia pas sy kat pakar... 🤣🤣... Dokter pakar yg bg tarikh edd

Hehehe sama sebiji tarikh dengan saya. Last period EDD 22.12.23. Repeat scan 1.4.2024 Repeat lagi 4.1.2024. So dr minta repeat scan last isnin minggu depan. Hehe. Dia akan berubah ikut size baby. In shaa Allah tak kisah berapa minggu asalkan baby dan ibu sihat in shaa Allah 💕

1y trước

huhu itu la.. asyik scan jee. tp takut jugak kdg tuu

Mmg mcmtu. Ikut saiz baby. Saya lari sebulan dari tarikh EDD yg sepatutnya kalau ikut last period. Sebab mmg period tak teratur.

1y trước

Sama la.. Doktor ckp apa ya? Sbb doktor belum blh komen sbb smlm xleh scan sbb bru je scan 1/6

Saya juga sama sis . Ekot trikh period due 1/12 tp scan first dpt 11/12 2nd scan doktr ckp 10/12

Ikut size scan dear. Size scan yang tentukan umur baby and due

mmg mcm tu kalau scan. berubah2 tarikhnya