Baby lahir awal due Dan overdue ni ada masalah ke?

Hai all mums,sa selalu baca mummy2 punya soalan kat sini,sa nampak soalan yg baby lahir awal sama overdue ni,ada masalah ke klau lambat atau overdue?#firstbaby #tobemum

2 Các câu trả lời

overdue xde masalah pun. baby slesa sgt dlm perut smpai xnak kluar lgi. sya overdue seminggu dri trikh due. anak 1st. try normal tpi dh 20 jam bukaan Bru 4 cm. jantung baby pulak dh slow. so,trpksa czer. anak 2nd,ngam2 38 minggu bersalin sbb kurang gerak n sya demam. xleh biar Lama. so,dok trus bagi induce tuk bersalin. 6cm baby xsbar nak kuar,mmg sya teran terus sbb xleh nak tahan sbb baby sndiri yg push badan dia nak kuar. 6cm tu baby dh kuar. ada kena gunting ckit

1y trước

Wow,semangat sis,tq bagi penjelasan

Ikut situasi. Awal due tu ada dua, sama ada premature atau early term. Premature ya, ada masalah sebab tu berlaku kelahiran pramatang. Early term takde masalah sebab dah masuk fasa matang. Overdue tak pasti.

1y trước

Terima kasih atas penjelasan nya ya