Luka tak bercantum

Hai mummy semua. Saya nak tanya lah sesiapa ada tak pengalaman luka bersalin normal tak bercantum tapi sudah kering. Boleh share tak cara nak buat luka bercantum semula. #firstmom #pleasehelp

4 Các câu trả lời

bahaya ke kalau tak cantum sis? risau pulak saya sebab luka saya dah kering sebab tak rasa sakit dah tapi tak tahu cantum ke tak sebab tak reti nak tengok 🤣

3mo trước

Sis lepas berak/kencing sis keringkan tak bahagian luka tu even dah kering ?

Luka episiotomy saya terbuka haritu masa dlm pantang. Consult dgn doc dia bg antibiotic oinment. Mmg mkn masa lama tapi alhamdulillah bercantum juga

sy pon prasan sy pny ade sikit xbercantum.. org kate letak hydroactive gel nnt daging tumbuh.. tp smggu tgk still same je jgk 😅

1y trước

sis punya cantum dah ke

saya dh 2 bulan n jahit kali ke 2 luka still xcantum. ada sapa2 mcmni ke?